Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2015 21:02

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić uputio je Blanki Vlašić čestitku povodom njezinog osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Pekingu 2015. Prenosimo u cijelosti čestitku splitsko-makarskog nadbiskupa:

 

Nedjelja, 30 Kolovoz 2015 10:00

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić predvodio je euharistijsko slavlje u nedjelju 30. kolovoza u župi sv. Mihovila Arkanđela, u Trilju, tijekom kojeg je krstio dvoje djece: Petra, šesto dijete Ivane i Ante Galića, te Ivanu, deveto dijete Damire i Miroslava Lipotića. Župnik i dekan Cetinskog dekanata don Stipe Ljubas pozdravio je sve nazočne vjernike te zahvalio nadbiskupu na njegovoj prisutnosti. „ Ova djeca su dar župnoj zajednici i dar Crkvi i hrvatskom narodu. U ovoj djeci stoji i budućnost našega hoda i ona vraćaju nadu koja nas obogaćuje“ , rekao je na početku misnoga slavlja župnik don Stipe Ljubas.

Ponedjeljak, 24 Kolovoz 2015 00:00

U organizaciji Nacionalnog katehetskog ureda HBK i Agencije za odgoj i obrazovanje, u Splitu je u ponedjeljak, 24. kolovoza, s radom započela Katehetska ljetna škola za vjeroučiteljice i vjeroučitelje u osnovnim školama. 350 sudionika okupilo se u prostorijama Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu kako bi tijekom dva radna dana nazočilo i aktivno sudjelovalo u zanimljivim predavanjima, pedagoškim radionicama i popratnim kulturno-umjetničkim i duhovnim programom pod okvirnom temom „Odgoj za mir“.

 

Nedjelja, 23 Kolovoz 2015 00:00

Ovogodišnji tradicionalni susret bogoslova Splitsko-makarske nadbiskupije održan je od 21. do 23. kolovoza u marijanskom svetištu u Vepricu. Na susretu je uz odgajatelja Borisa Vidovića, rektora, Marija Buljevića, vicerektora, i Edvarda Punde, duhovnika Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu, sudjelovao i nadbiskup Marin Barišić. U pozdravu rektor Vidović izrazio je zadovoljstvo susretom na kojem su predstavljeni i novi bogoslovi upisani u prvu godinu Filozofsko-teološkog fakulteta. Predstavio je kratko i dokument II. vatikanskog koncila - Presbyterorum ordinis, o odgoju i poslanju svećenika, koji bi kao smjernicu i putokaz bogoslovi trebali ugrađivati u vlastiti život tijekom formacije, te svoj život suobličavali Kristu kao idealu vlastitog poslanja. Susret je nastavljen misnim slavljem koje je predvodio nadbiskup Barišić, poslije kojeg je uslijedila zajednička molitva krunice.

Četvrtak, 20 Kolovoz 2015 12:00

Nadbiskup splitsko-makarski i predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za dijalog sa Srpskom pravoslavnom crkvom mons. Marin Barišić primio je u četvrtak 20. kolovoza u splitskoj katedrali patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja i njegovu pratnju koju su činili episkopi iz svih dijelova Srbije. Susretu su uz nadbiskupa nazočili generalni vikar mons. Miroslav Vidović, pastoralni vikar mons. Nediljko Ante Ančić i drugi svećenici Splitsko-makarske nadbiskupije.

Subota, 15 Kolovoz 2015 19:00

Uz suslavlje fra Joška Kodžomana provincijala provincije Presvetog Otkupitelja, gvardijana samostana i čuvara Svetišta  Čudotvorne Gospe Sinjske, fra Petra Klapeža i župnika fra Ante Bilokapića  i drugih svećenika u subotu 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe splitsko-makarski nadbiskup i metropolita mons. Marin Barišić predvodio je večernje svečano euharistijsko slavlje.

 

Subota, 15 Kolovoz 2015 18:30

U župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Slatinama na otoku Čiovu, u subotu 15. kolovoza proslavljena je svetkovina Velike Gospe zaštitnice župe. Svečano misno slavlje i mjesnu procesiju predvodio je prof. dr. don Alojzije Čondić - profesor na splitskom KBF-u, uz koncelebraciju župnika don Ante Čulića, fra Nediljka Jerkana, don Ciprijana Dukića, don Stipana Bodrožića, don Marina Barišića i don Marija Matkovića. Misno slavlje glazbeno je animirao župni zbor pod vodstvom Miroslava Miše. U procesiji koja je prethodila misnom slavlju i u kojoj su Gospin kip nosili vatrogasci DVD Slatine uz mnogobrojne mještane Slatina sudjelovali su brojni Gospini štovatelji iz župe i Trogirskog dekanata.

Subota, 15 Kolovoz 2015 18:00

Generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović predvodio je svečano euharistijsko slavlje, uz suslavlje fra Jure Šarčevića ministra Hrvatske kapucinske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića, župnika župe Gospe od Pojišana fra Ante Pervana i desetak svećenika, u svetištu Gospe od Pojišana u Splitu, u subotu 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe. Proslava je počela svečanom procesijom s Gospinom slikom u kojoj su tisuće vjernika hodočastili između dvije crkve posvećene Uznesenju Blažene Djevice Marije, od splitske prvostolnice Sv. Dujma do crkve Gospe od Pojišana.

Ministrantska MN liga

MMNL - slika

Vidljivi tragovi

Vidljivi tragovi
You are here: